torsdag 20 september 2012

Crown Energy

Jag har sett namnet nämnas men stannade nu ikväll upp vid det en kort stund. Intressant.



 Bolagets hemsida


Remium har tittat lite närmare på Crown Energy, som är ett nystartat oljeprospekteringsbolag grundat av oljeentreprenören Ulrik Jansson med fokus på Afrika. Regionen är fortfarande till stor del underexploaterad dock har oljeprospekteringsverksamheten fått sig ett ordentligt uppsving efter senaste tidens stora olje- och gasfynd, framförallt i Östafrika - Ur Stockpicker Market Update idag.

Aktiespararen har en längre version av artikeln från Remium med dessa höjdpunker:

"Med riskjusterade nettoresurser på ca 1 miljon fat på Block P i Ekvatorialguinea med en värdering på 10 dollar per fat skulle värdet per aktie uppgå till ca 2,4 kronor. Utfarmningen av Block 2B i Sydafrika till partnern Afren gjordes till en värdering på 80 miljoner dollar, vilket enligt samma värdering skulle ge ett värde på ca 10 kronor per aktie."


”Bara dessa licenser tillsammans motiverar mer än väl en högre kurs”, skriver Remium."

"Utöver detta tillkommer Manja på Madagaskar som är det portföljinnehav med störst potentiell uppsida. Estimerade riskjusterade nettoresurser beräknas till 58 miljoner fat och med en multipel på 8 dollar per fat, inklusive borrkostnader skulle värdet per aktie uppgå till strax över 100 kronor per aktie enligt bolaget."

Remium rekommenderar köp med en riktkurs på 20 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar