fredag 23 november 2012

Nordic Mines - notis SP samt analys av Avanza & redeye

Stockpicker notis

Nordic Mines ställdes ned 45,8 procent till 2,08 kronor sedan gruvbolaget offentliggjort en åtgärdsplan som upprättats för att säkerställa att bolaget blir långsiktigt lönsamt. Åtgärdsplanen innebär en nyemission på högst 282 miljoner kronor med företrädesrätt för aktieägarna. Teckningskursen är 1,10 kronor per ny aktie. Företrädesemissionen är fullt garanterad genom tecknings- och garantiåtaganden av en kombination av Nordic Mines större aktieägare, däribland Eldorado Gold Cooperatief och bolagets styrelseordförande Lennart Schönning samt externa garanter.


Avanza analys 11 nov

Nordic Mines kan
bli ännu billigare

Publicerad: 2012-11-20 12:40
AKTIEANALYS: Nordic Mines gör ännu en nyemission och kursen faller brant. Vår säljrekommendation kvarstår. För den som ändå lockas av risken tror vi att lägre kursnivåer kommer att uppenbara sig.



Nordic Mines
Garanterad nyemission köper tid åt företaget
Produktionen alltjämt frågetecken
Fortsatt hög risk
Vår rekommendation: Sälj

.....
Vi är också fortsatt skeptiska. Vi vill se att bolaget verkligen kan komma upp i varaktigt högre produktionsnivåer - klart högre än de 5 kilo/dag som krävs för att inte bankerna ska knacka på dörren - innan vi är beredda att betrakta den möjliga avkastningen som attraktiv i förhållande till risken. Risken är alltjämt skyhög. Säljrekommendationen kvarstår.

För den som ändå vill chansa är sannolikheten stor att det uppenbarar sig lägre kursnivåer att komma in på, antingen när handeln med teckningsrätterna startat eller när de nya aktierna har börjat handlas.

Analysen på Avanza



Redeye analys 23 november

Nordic Mines: Vidtar åtgärder för produktionsökning


Nordic Mines har presenterat en åtgärdsplan som skall förbättra driftsäkerheten i Laivagruvan och förbättra möjligheten att uppnå full produktion. Dessvärre innebär detta även ytterligare en stor nyemission på ca 282 miljoner kronor. Även om det är positivt att bolaget nu vidtar ordentliga åtgärder för att öka produktionen vid Laiva innebär emissionen ett stort åtagande eller en stor utspädning för befintliga aktieägare. Det är också troligt att aktien kan vara fortsatt svag fram till dessa att emissionen är genomförd. För den som är beredd att delta i emissionen ser vi dock bra avkastningspotential då vårt motiverade värde uppgår till 3,5 kronor per aktie (efter genomförd nyemission).

Redeye analys 23 november
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar