tisdag 5 februari 2013

Northland verkar körd nu

Northland ställer in emissioner

Publicerad 2013-02-05 09:21:00
Aktie Gruvbolaget Northland Resources föll cirka 30 procent i den inledande handeln i Oslo på tisdagen. Detta sedan bolaget meddelat att det har beslutat att ställa in den tidigare aviserade aktieemissionen på 250 miljoner dollar och även obligationsemissionen på 125 miljoner dollar.

Bolaget fortsätter att samtala med investerare, inklusive obligationsinnehavare, kreditgivare och andra aktieägare, för att kunna presentera en hållbar långsiktig finansiell lösning, heter det i ett pressmeddelande.
"Det har blivit tydligt för bolaget och dess rådgivare Arctic Securities och Pareto Securities att bolaget inte är i en ställning att kunna slutföra emissionerna vid utgången av teckningsperioden", skriver Northland.
Northland skriver vidare att det kommer att uppdatera marknaden när mer information inkommer.
Bolagets styrelseordförande Anders Hvide avböjer att kommentera pressmeddelandet när norska nyhetsbyrån TDN Finans når honom:
"Nu har du fått pressmeddelandet. Utöver det har vi ingen kommentar", säger han och lägger sedan på luren.

Artikeln - Northland ställer in emissioner


Ja Northland verkar körd. Läste på nåt forum kommentarer att Avanza var stor nettoköpare runt Northlands utbombade nivå på ca 0,6 nok. Kursen nu är 0,73 med dagslägsta 0,52 NOK.

Jag skulle själv inte ta i Northland med tång just nu, men det beror till största del på att jag bränt mig på småbolag i Canada, likt Northland, fast ädelmetaller som Cream Minerals. Och den stora belåningen gör att jag inte har pengar för Northland ens om jag ville, vilket jag inte vill ens.

En viktig poäng är att det som ser billigt ut kan vara dyrt. Det gäller att kunna räkna på situationen, som nu i fallet Northland, hur stor blir utspädningen om de får ihop en nyemission, till vilken kurs kommer en eventuell nyemission att göras, vilket järnmalmspris räknar man nu med framöver och hur mycket har kostnaderna för projektet ökat. Det gäller att kunna räkna hem åtminstone en långsikt investering. Självklart kan det gå att göra snabba korta trades på Northland nu men då bör man vara erfaren för att lyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar