torsdag 27 juni 2013

Artikel om problem i Kinas ekonomi - SIAF

Jag läste just en artikel av Anders Haskel på Aktiespararna, artikeln tar upp att börsen fallit på grund av FEDs besked om att minska QE och dåliga siffror i inköpschefsindex från China.

Vidare tar artikeln upp interbanksräntan i Kina, att det under ytan i Kina kan vara större problem med finansiering och bildning av bubblor.


"För andra månaden i rad hamnade dessutom det preliminära utfallet för det kinesiska inköpschefsindexet under marknadens förväntningar. Följden har blivit växande farhågor att inbromsningen i hela den kinesiska ekonomin, och inte bara i exportindustrin, är på väg att bli kraftigare än vad många har räknat med."


Sino Agro Food söker ju just nu finansiering, det är känt att det är svårt eller omöjligt att få finansiering i USA som litet kinesiskt företag. Risken ökar när det nu är svårt kanske även i Kina att få till Finansiering.


"Det kanske allvarligaste problemet som seglat upp på nyhetsskärmarna den senaste veckan är de finansieringsproblem som uppstått i det kinesiska banksystemet. Interbankräntorna, det vill säga de räntor som bankerna betalar när de lånar av varandra, har periodvis stigit till mycket höga nivåer. Den kinesiska centralbanken tycks dessutom inte ha visat tillräcklig vilja att hjälpa till genom att släppa ut likviditet i systemet.
Finansieringsproblemen späder på en oro som länge legat latent att det under ytan kan finnas omfattande problem i det kinesiska banksystemet och att det byggts upp bubblor i Kina som riskerar att leda till en bankkris. Med den stora betydelse som Kina fått i världsekonomin under de senaste tio-femton åren är det högst troligt att den senaste tidens händelseutveckling i landet kommer att bidra till en ökad osäkerhet på marknaden under en tid framöver."

Artikeln - Kina skapar globalt börsoväder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar