tisdag 18 juni 2013

Kina; Sino Agro Food



I morse läste jag en artikel som egentligen handlar om fonder, men tar upp Kina. Att det råder delade meningar om att att investera i Kina nu. Artikeln tar upp vissa bra poänger och fördelar med Kina just nu.


Kina delar investerare
Publicerad 2013-06-18 06:00:00

"– Från ett värderingsperspektiv ser marknaden väldigt lockande ut. Kina är den näst billigaste marknaden i Asien efter Korea. Vi tror att de flesta negativa nyheter redan är inprisade, säger Medha Samant, som är Investment Director för Asien på Fidelity, till Privata Affärer.

Medha Samant är optimistisk kring det nya ledarskapet. Hon uppfattar den nya presidenten Xi Jinping som mer marknadsvänlig än sin föregångare.

– Den nya ledningen verkar ha stor förståelse för utmaningarna som landets ekonomi står inför. Vi har blivit mer optimistiska till att reformprocessen tar fart, säger hon.

På åtgärdslistan står bland annat att minska korruptionen, kyla ned bostadsmarknaden och att göra statliga företag mer effektiva. Även att styra om landets ekonomi mot att bli mer konsumtionsdriven, vilket slogs fast i senaste femårsplanen.

– I våra portföljer följer vi trenden mot mer konsumtion, säger Medha Samant.

Det gör man genom att vara överviktad mot konsumentbolag och även försäkringar, IT och hälsobolag.

SEB lockas också av värderingar i kombination med bättre vinstutsikter. Asien, med Kina i spetsen, pekades ut som högintressant i bankens senaste investeringsrapport.

– Kina framstår som väldigt undervärderat, sade SEB-ekonomen Hans Peterson i samband med att rapporten presenterades"


Det har varit många skandaler med Kinesiska företag listade i USA som Sino Forrest med flera som visat sig vara luft och bluff-företag vilket dragit en mörk filt över alla de kinesiska företagen listade i USA.  Många Kinesiska företag är på grund av detta lågt värderade i USA. Jag tänker nu speciellt på bolaget Sino Agro Food (SIAF) som jag själv tror mycket på. P/E-talet på SIAF är nu ca 0.5-0.6 vilket är extremt lågt, och om vi ändå tänker oss att bolaget löpande emitterat aktie så kan vi höja P/E talet till säg ungefär det dubbla, dvs. P/E 1 är ändå inte mycket för företaget om man nu visar sig på sig vara ett riktigt företag med ökande kassaflöde och stigande vinster samt en gedigen utdelning på säg 8% av den ökande vinsten.

Situationen just nu med SIAF enligt vad jag hört från initierade är att Sino Agro Food nu behöver ca 20 MUSD för finansieringen resten av året, man har haft ett behov på 26 MUSD men fått in de 6 men så återstår alltså 20 MUSD. Osäkerheten runt detta tillsammans med den våta filten över Kinesiska företag noterade i USA gör att SIAF nu har den låga värderingen. 

Jag har tidigare skrivit att jag tror på minst en 10 dubbling inom 2 år. Där 2 år är en konservativt försiktig tidshorisont. Enligt Nisse på Jordanfonden ska SIAF bli starkt kassaflödespositivt nu nästa år. Så en 10-dubbling till 2015 ska nog vara ganska garanterat förutsatt att företaget inte är en bluff eller att politiska beslut skulle bidra till att allting skulle gå käpprätt åt helvete. Men det är högst osannolikt. För att hänvisa till artikeln om Kina så tog den upp att den nye presidenten har på agendan att göra landet mer konsumtionsdrivet. Tänk på den ökande medelklassen i Kina som kommer vilja kunna äta fräsch mat, just sån mat som SIAF ska erbjuda...

Just nu gäller då att följa hur Solomon lyckas  med att ordna en bra finansiering för resten av innevarande års fortsatta expansion och därefter följa den stundande börsnoteringen som borde komma till hösten runt september.

En användare på Sino Agro Foods forum på Investorshub har sammanställt intäktsprognoser för 2013-2014 .




1 kommentar:

  1. Hej!

    Intressant läsning och jag håller med.

    "Situationen just nu med SIAF enligt vad jag hört från initierade är att Sino Agro Food nu behöver ca 20 MUSD för finansieringen resten av året, man har haft ett behov på 26 MUSD men fått in de 6 men så återstår alltså 20 MUSD."

    Vet du hur de fick in dem sex miljonerna? Emission av aktier eller annan finansiering?

    SvaraRadera