tisdag 4 juni 2013

Lundin Petroleum news today





STOCKHOLM (Direkt) Utvärderingsborrningen 16/2-21 på Johan Sverdrup har avslutats med framgång.

Vid borrningen påträffades en oljekolonn om 12 meter netto i en reservoarsekvens från juraåldern om 30 meter brutto.


LUNDIN PETROLEUM: STARTAR ÅTERKÖPSPROGRAM, MAX 5% KAP (NY) (Direkt) 

Det högsta antalet återköpta aktier skall vara sådant att bolagets innehav av egna aktier inte vid något tillfälle överstiger fem procent av samtliga aktier i bolaget, skriver bolaget.

Syftet med bemyndigandet är att ge styrelsen ett instrument att optimera Lundin Petroleums kapitalstruktur för att därigenom skapa ökat värde för aktieägarna samt att säkra Lundin Petroleums kostnader avseende dess incitamentsprogram


Ja, det är goda nyheter, inget monster-resultat beträffande oljekolonnen på 12 meter netto i Johan Sverdrup. Men fältet kommer förmodligen långsamt växa när man fortsätter utvärderingsborrningarna. Angående återköpsprogram av aktier är det bra för kursen. Det visar att Lundinarna själva tror på företaget och anser att kursen nu är undervärderad.

Jag har själv de senaste dagarna ökat i Lundin Petroleum, från att tidigare legat tungt i Aurcana, har jag nu kvar en fjärdedel och fått en rejäl förlust i Aurcana tyvärr, men med belåning har jag nu valt att gå in i Lundin Petroleum och hoppas att jag inte gått in för tidigt med ett nuvarande GAV lite över 141 kr. Aktien LUPE är i skrivandet stund upp ca 1,9% till 140,20 kr på dessa två nyheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar