onsdag 24 juli 2013

Google växer så det knakar

Så snabbt växer Google

Vi visste sedan tidigare att Google är stort på nätet, men en ny rapport som publicerades i går visar i siffror hur stort företaget verkligen är.

Rapporten som är genomförd av det amerikanska mätföretaget Deepfield visar att Google och företagets tillhörande tjänster nu står för 25 procent av all internettrafik i Nordamerika.

Det betyder enligt Deepfield att sökjätten är nu större än Netflix, Facebook och Instagram tillsammans. Det är en kraftig ökning de senaste tre åren. När Deepfields förra rapport publicerades 2010 stod Google för cirka sex procent av all internettrafik i Nordamerika.

Siffrorna baseras på mätningar av trafiken som strömmar genom de största stamnäten i Nordamerika, samt mätningar av både datorer och mobila enheter.

Ezra Gottheil på analysföretaget Technology Business Research uppger att han inte är förvånad över de senaste siffrorna och att Google ökat så kraftigt de senaste åren.

– Google skapar bra produkter. Jag skulle säga att Gmail, Youtube och Map står för den största delen av ökningen, säger Ezra Gottheil.

Enligt honom borde andra internetföretag ta lärdom av Google och erbjuda produkter eller verktyg som hjälper användarna att hitta information och kommunicera på ett enkelt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar