måndag 1 juli 2013

Mobila betallösningar - Clinkle





"FACEBOOK-FINANSIÄRER I NY START-UP
Tre av Facebooks tidigaste och profilstarkaste investerare har återförenats för att investera i ännu ett företag bedrivet från ett universitet. Den här gången heter företaget Clinkle och sysslar med mobila betalningar. Summan som investeras uppgår till 25 miljoner dollar, enligt Financial Times."



Seamless har i Avanza analys ansetts dyrt, i den analysen jag läste rekommenderade analytikern istället ett köp av DIBS som har lönsamhet och direktavkastning och lägre P/E tal. Ett resonemang i analysen var att det är svårt för små företag som Seamless att överleva internationell konkurrens från större företag, antingen finansiellt starkare konkurrenter eller storföretag inom den aktuella tekniken som man utmanar som kort-företagen etc.

Det intressanta är att Clinkle kanske skulle bli just ett sådant företag som kan slå ut Seamless, en student från Stanford som tagit examen i "Computer Science", dvs. datateknik, har startat detta företag och alltså fått finansiering från 3 tidiga finansiärer av facebook.

Frågan är när om om man som liten privatinvesterare i sverige kan få chans att investera i Clinkle? Det ser väl mörkt ut. Jämför man med Facebook så hade man velat investera långt före den dyra börsnotering som skedde. Men det är bara till att i nuläget bevaka Clinkle med flera konkurrenter till Seamless och vara vaken för möjlighet att hoppa på bra företag till bra pris inom mobila betalningar som är framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar