tisdag 6 augusti 2013

Marcus Hernhag köprekkar TradeDoubler

En bra chansaktie

Publicerad 2013-08-06 12:58:00 En bra chansaktie


Aktietips Privata Affärers Marcus Hernhag har hittat ett intressant internetbolag som är en bättre chansaktie än små bioteknik- och gruvbolag.

E-handeln växer liksom marknadsföring online och den prestationsbaserade marknadsföringen tillhör därför säkert framtiden.

De goda tillväxtförutsättningarna har inte visat sig i Tradedoublers försäljning på ett bra tag, men bolagets prognos är att bolaget ska återvända till lönsam tillväxt under årets andra halva.

Under andra kvartalet sjönk försäljningen med 10 procent exklusive valutaförändringar, men lönsamheten pekade åt rätt håll då fjolårskvartalets förlust vändes till vinst på 0,17 kr per aktie. Factsets analytikers prognoser för helåret 2013 är att vinsten blir 1,22 kr per aktie.

Det ger ett P/E-tal på 18, som sjunker till 15 räknat på den förväntat högre vinstenunder 2014. Det är ingen fyndvärdering, men ser heller inte direkt dyrt ut om tillväxten kommer tillbaka och blir 10-15 procent årligen samtidigt som det och de trimmade kostnaderna ger stigandemarginaler.

Tradedoubler steg 33 procent på två dagar i mitten av juli sedan Monterro seglat upp som ny huvudägare. Monterro är ett svenskt investeringsbolag med tre IT-profiler i spetsen som nu har köpt 18 procent av Tradedoubler från några svenska fondbolag. Kursen har backat något sedan dess och har fortfarande långt upp till de gamla kurstopparna från 2011 och 2012.

Att webb- och ehandelskartan kommer att fortsätta att ritas om innebär både risk och potential. Konkurrensen har hårdnat betydligt de senaste tio åren och det lär inte bli lätt att hålla marginalerna uppe.
Tradedoubler är ingen aktie som du ska ligga tungt i, men det är en klart bättre chansaktie än de flesta små bioteknik- och gruvbolag som har högre risk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar