lördag 24 augusti 2013

Nordea köprekkar Medivir

Potential för kursdubbling i Medivir

Som väntat var Q2-rapporten en odramatisk händelse. Nyhetsflödet under hösten blir viktigare, vilket inkluderar data för Simeprevir, regleringsgodkännanden i USA och Japan samt påbörjandet av den kliniska fas 2-studien med Simeprevir/VX-135.
Det skriver Nordea i en analys på Medivir daterad den 22 augusti.
Bankens estimatförändringar speglar avyttringen av Cross Pharma, men har inte påverkat Nordeas värdering. Bankens upprepar starkt köp och riktkursen på 125 kronor.
Försäljningen i Q2 uppgick till 41 miljoner kronor. Medan den operativa förlusten uppgick till 62 miljoner kronor. Följt av avyttringen av Cross Pharma, hade kapitalpositionen ökat kvartalsvis till 280 miljoner kronor i slutet av juni, vilket borde vara tillräckligt för att göra bolaget lönsamt. Bankens estimatjusteringar speglar avyttringen av Cross Pharma per den 30 juni, vilket sänker EBITDA-estimaten något med 25 miljoner kronor för 2015 och framåt.
Fokus kvarstår på de kommande regleringsbesluten i Japan och i USA angående bolagets ledande Hepatitis-C-läkemedel. De här besluten väntas under Q4 2013. I Europa kommer besked i Q2 2014. Nordea förutspår ett snabbt upptag av läkemedlet och därmed signifikanta royalty-intäkter som tilltar i början av nästa år. Banken har försiktigt antagit att Medivir kommer betala ut 18 procent av kassaflödet som genereras under 2014, vilket skulle innebära en direktavkastning på 7 procent.
Nordea bedömer att risk kontra vinst är utmärkt i aktien med NPV på 93 kronor i även de mest försiktiga försäljningsscenarierna för Simeprevir. I den mest optimistiska prognosen spår banken NPV på 160 kronor per aktie, vilket innebär mer än 120 procent i uppsida. Störst påverkan på NPV i bankens modell har utfallet från det pågående samarbetet med Vertex Pharmaceutical gällande nucleotide VX-135. Den kombinerade fas 2-studien mellan Simeprevir och VX-135 påbörjas under hösten 2013, förestående ytterligare säkerhetsdata i VX-135.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar