onsdag 2 oktober 2013

Africa oil köprekk


Africa Oil

Vid bästa scenariot kan Africa Oil bli värd 272 kronor 

Under SEB Equity Researchs resa till Kenya fick banken chansen att diskutera prospekteringstillgångar och riskantaganden med bolagets experter, men även skatte- och projektmässiga frågor. SEB Equity är fortsatt något försiktiga gällande antaganden för utvinningsfaktorn beroende på resultat från ytterligare formationsutvärderingstester.

Det skriver SEB Equity Research i en dagsaktuell analys.

Emellertid, vägleder framgångarna och riskminskningen, som uppnåtts sedan inledningen av året, till en höjning av riktkursen från 66 till 81 kronor. Om hela borrningen i Lokichar-bassängen från nu till april 2014 visar sig bli framgångsrik, skulle riktkursen kunna höjas med ytterligare 42 kronor till 123 kronor. Vid bästa möjliga utfall, ett så kallat ”blue sky case”, där samtliga prospekteringar i Lokichar lyckas, och där 40 procent av utvinningsfaktorn är högst sannolik, skulle "blue sky case"-värderingen uppgå till 272 kronor, enligt SEB:s kalkyl.

”Vi imponerades av Africa Oils metodiska och samarbetsvänliga strategi för bolagets sociala ansvar. Operatören Tullow Oil har tagit emot priser för bolagets CSR-tillvägagångssätt i Uganda, och tillämpar en liknande strategi i Kenya och Etiopien. Hotet från terroristgruppen Al-Shabab lär inte direkt försvinna i närtid, varför nu myndigheterna utmanas att ytterligare höja sin kapacitet för anti-terroristaktioner", skriver banken.

Konceptuella utvecklingsstudier har fortlöpt, och det finns en stigande sannolikhet för att det byggs en kombinerad exportoljeledning mellan Uganda och Kenya. Det kenyanska oljeministeriet verkar vara angelägna att agera snabbt för att få design och konstruktionskontrakten på plats. En tidig start på oljeledningskontruktionen kan möjliggöra produktion vid 2018, och det skulle sannolikt minska fördelarna för ett tidigt produktionssystem.

Källa: SEB Equity Research

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar