fredag 4 oktober 2013

Nordea ser köpläge i öst

Utdrag ur artikeln

Nu när aktier blivit allt dyrare på hemmaplan är det läge att investera i noga utvalda marknader i öst

"Jag tycker att man ska hålla sig undan många tillväxtländer, men kinesiska och ryska aktier ser däremot alltmer intressanta ut när värderingarna har sjunkit och när vinsttrenden är starkare än på andra marknader – och investerarna dessutom skyr dessa placeringar”, skriver Henrik Lundin.
Nordea ser flera tecken på att tillväxten tar fart i Kina. Exporten till USA och Europa förbättras från låga nivåer och konstruktion- och infrastrukturinvesteringar pekas ut som tongivande drivkrafter.
Värderingen är ett fortsatt stöd för börserna. Kinesiska aktier har en rejäl rabatt jämfört med historiken, enligt analysen, då varken Shanghai eller Shenzhen hängt med i årets börsrally."


Ja, svenska börsen har gått bra länge. Att då jämföra med Kinesiska börsen som är historiskt lågt värderad gör det lockande att köpa kinesiska aktier. Jag har redan Sino Agro Food som kinesiskt bolag listad i USA. Men denna artikel ger motivation att kolla efter andra aktier, gärna större företag med bra kassaflöde som är lågt värderade på börsen. Just nu har jag dock ingen aning om bra kandidater så det kräver efterforskningar.


Jag hittade en sida för hitta de kinesiska aktierna noterade på NYSE

http://www.nyse.com/about/listed/lc_all_region_7.html?country=2


Hittade en artikel med 4 gamla kinesiska vinnaraktier, kanske någon av dem kan vara ett bra köp nu?

Listan på de 4:

Nam Tai tillhandahåller tillverkning av elektronik och tjänster inom design. Intäkterna ökar och har mer än tvådubblats om man tittar på företagets senaste kvartalsrapport och jämför den mot föregående år. Aktiens investerare belönas dessutom med en mycket fin direktavkastning på 4,3% även efter det att aktien avkastat över 160% under 2012.

Xinyuan Real Estate är ett kinesiskt fastighetsbolag som först och främst ägnar sig åt utveckling av bostadsfastigheter och tillhandahållande av tjänster inom fastighetsförvaltning. Aktien har mer än dubblats under 2012 och erbjuder trots detta fortfarande en bra direktavkastning på 3,9%

Qihoo 360 bedriver verksamhet på Internet och tjänar pengar på sin populära webläsare och säkerhetsverktyg som antivirusprogramvara. Bolaget är också i färd med att börja tjäna pengar på sin onlinesökmotor. Intäkterna har gått stadigt uppåt och aktiekursen har följt efter.

IFM Investments är en heltäckande leverantör inom fastighetstjänster och exklusiv franchisegivare för varumärket CENTURY 21 i Folkrepubliken Kina. Bolaget fokuserar främst på Kinas snabbt växande fastighetsmarknad och har upplevt en kraftig tillväxt sedan starten av verksamheten år 2000. Bolaget har fått flera utmärkelser och erkännanden på grund av sin kvalitet och sina affärsresultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar