lördag 5 oktober 2013

Skriverier om Cassandra på forum idag lördags

Det pågår en debatt om Cassandra och dess framtid på Avanzas Forum

"Vi kan sammanfatta veckan med ett enda ord;volatilitet. Både i aktiekursen och kvaliteten på inläggen i forumet.

Hursomhelst, det finns ett gäng större investerare som sitter på UBS (Schweiziska kopplingar till JF) som tagit hem en liten, liten del av sin vinst. Jag tror att vi bottnade igår då vi blivit av med svaga händer. JF verkar väldigt säker på att vi snart ligger på omkring 100-lappen och jag antar att han har skäl för sin övertygelse. Det ligger news i pipeline...

...Att vissa fortfarande ifrågasätter tekniken trots att Iraks Oljeministerium och PDVSA står och knackar på dörren är märkligt."


"1) Avtalet med Iraks oljeministerium ska kunna undertecknas inom kort. (storleksordningen 180 processanläggningar)

2) Finansiella JV-partner i projektet börja betala ut projektfinansieringen till det (avser 30 miljoner Euro)

3) Cassandra Oil inleder etablering i Spanien (spanska avfallshanteringsföretaget Valoriza Servicios Medioambientales S.A. (¿VSM¿) om att inleda ett gemensamt pilotprojekt på VSM:s site i närheten av Cadiz i sydvästra Spanien)

4) Venezuela...Cassandra Oil och PDVSA för förhandlingar om att efter slutförandet av den på ågående test och dokumentationsfasen etablera ett gemensamt bolag som initialt ska kunna producera 1.000 fat olja per dag och till vilket Cassandra Oil i första fasen ska leverera sex reaktorer av modellen Caso 600. Samarbetet rör initialt processande av tjock olja.

5) Cassandra Oil och Sevens Star planerar för en etablering av en processanläggning i Turkiet

6) Cassandra Oil har ingått samarbetsavtal med Nordvästra Skåne Renhållnings AB i Helsingborg.

7)Cassandra Oil har fört förhandlingar med Gangstö Transport AS avseende en etablering i Norge.

8)...........

Har jag glömt nåt??? Just ADD THE LIST...."


"http://caso600.blogspot.se/"


"kolla nåt år tillbaka,jag var bl.a kritisk då, anders har tagit lite här och lite där, samt utvecklat själv.

allt sammantaget blir ett eget patent,

cassandras reaktor är unik på sitt sätt, inget plagiat.dom tror sig kunna få nån form av ersättning nu när cassandra börjar få framgång.finns lite förklaringar i senaste årsredovisningen också,,

som sagt kolla diskussioner för ung ett år sen."


"Jag stöder mig på räkneexemplet som visar potentialen i Irak, och tror ett avtal med Irak stabiliserar eller höjer nuvarande kurs. Jag har jämfört lite med t.ex. Fingerprint Cards, och då tror jag FPC är mer upphaussad än Cassandra, dvs. att Cassandra är i ett tidigare kurs-stadium samtidigt som ett avtal skulle som sagt stabilisera kursen. FPC har rusat och mångdubblats enligt vad jag förstår utan reela orders i botten, men om avtal nu signeras med Irak så har Cassandra ett bra avtal i botten samtidigt som fler avtal borde kunna knytas."


"visst, det är en stor risk, men beroende på vilket bolag / aktie det är, kan uppgången fortsätta, beror lite på hur snabbt den stigit, eller om den tagit lite tid på sig. Ex a) Avanza kostade för 10 år sedan 15-20 kr, idag 187, på kort sikt är den kanske fullvärdrad till det priset, men på 1-3 år kanske den är "billig"/prisvärd. Ex b) Fingerprint och PB, har kanske rusat för mycket på kort tid, svårt att se varför man ska köpa på dagens nivå på fundamenta,då de ännu inte redovisat vinst, eller TA Ex c) Arcam är ett bolag som redovisar vinst nu, men förväntningarna är kanske i högsta laget,och även kursen? Men trenden och marknadspsykologin och spekulationer kan nog dra upp kursen lite till, tills nästa rapport kommer. Ex d) CassandraOil, ett framtidsbolag med inriktning åt det "gröna" med återvinning eller miljösanering, ingen vinst ännu, marknaden väntar på kommande avtal med oljeländer som Irak och Venezuela och renhållnings-/återvinningsföretag i Europa. Så som de skriver sina avtal direkt eller som JV, så är potentialen enorm, när de börjar leverera processanläggningar. Att försöka beräkna framtida kurs och vinst, gör att man får fram hissnande resultat, så att köpa på dagens kurs, efter fredagens nedgång, verkar "billigt" om/när avtalen skrivs på. Jag hoppas att vi bara är i början på resan uppåt i CassandraOil. Funderar på att omplacera lite och öka lite på dagens nivå, för att vara med den dag när avtal med Irak och Venezuela kommer." 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar