tisdag 17 december 2013

Afrika - en möjligheternas kontinent?

Jag hittade en gammal artikel från början av december som tar upp att "Afrika är den starkaste kontinenten just nu vad gäller ekonomisk tillväxt", det är väldigt intressant. 

Artikeln nämner den ökande medelklassen och den "unga" befolkningen som faktorer som utgör en grund för fortsatt tillväxt. Man jämför med Kina och speckulerar i att Afrika kan gå igenom en liknande kommande tillväxt som Kina redan har haft. 

"Vi ser nu att utländska företag förlägger en viss del av tillverkningen i Afrika, när kostnaden stiger på andra ställen. Om Afrika lyckas ta vara på arbetskraften inom den växande och unga befolkningen kan kontinenten komma att göra en liknande resa som Kina gjort, konstaterade Joseph Rohm, förvaltare av Danske Invests Afrikafond"

Artikeln är lite av ett reportage runt Danske Invest Dagen som varit. Den var i två delar och del 2 tog upp Afrika som plats att investera i och dess potentiella tillväxt.

Danske Invest Dagens sida kan man se inspelningar av programmet som varit tyvärr verkar bara del 1 av de 2 delarna finnas utlagd., det är på ca 1 h 27 min.


Jag tycker det är väldigt spännande med Afrika som kontinent att investera i. Det enklaste borde vara att köpa en fond som investerar i Afrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar