fredag 27 december 2013

Positiv artikel om Tethys oil


"Lovande borresultat ger stor kurspotential"


Aktietips Ett svenskt oljebolag satte nyligen produktionsrekord och visar rekordartade flöden från provborrningar. Det, och aktiens svaga utveckling i höst, gör att en analytiker ser stor kurspotential i bolaget.

Den Erik Penser-kopplade analystjänsten EP Access ser fin potential för det svenska oljebolaget Tethys Oil.

Under 2014 ser analystjänsten en stor kurspotential i Tethys Oil, till en medelhög risk. Bolagets bevisade och sannolika oljereserver på 14,3 miljoner fat i Oman är satta i produktion och det ger Tethys Oil kassaflöde att fortsätta utforska licenserna i Oman.

Under det tredje kvartalet sattes ett nytt produktionsrekord på 4682 fat per dag och strax innan jul meddelade Tethys Oil att flödena från utvärderingsborringen B4EW4-6 på B4EW4-strukturen på Block 4 i Oman var rekordartade, med 3000 fat olja per dag. Tidigare i höstas visade utvärderingsborrningarna på flöden på 1000 respektive 2000 fat.

EP Access noterar vidare att Tethys Oil nästa år flyttar fokus från seismiska studier till att mer fokusera på borrningar. En stark kassa, ett stabilt kassaflöde från Oman, fortsatta utforskningar i Litauen och höstens svaga kursutveckling gör att EP Access tycker att aktiens värdering och potential är fortsatt attraktiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar