torsdag 19 december 2013

Sino Agro Food har startat Svenskt dotterbolag SIAFS

Artikeln på Yahoo Finance - Sino Agro Food, Inc. Forms Swedish Subsidiary

The objects of SIAFS shall be to carry out IR representation, to provide services in agriculture and aquaculture, marketing, sales and trading of agriculture and aquaculture products, facilitate capital raisings and thereby related business.

PricewaterhouseCoopers AB is the appointed auditor and Mr. Klas Brand is the auditor in charge.

The Company's Swedish Board Member Nils-Erik Sandberg commented, "With the formation of this new subsidiary in Sweden, the Company furthers its international footprint, opening the door to new business relationships and financial opportunities."

The Board of Directors will announce a comprehensive dividend policy properly aligned with the Company's cash flow expectations and cash balances on or before February 20, 2014.

Intressant, investor relations och service för bolagets dotterbolag i Kina, med marknadsföring och försäljning och handel av bolagets produkter. Dessutom med uppgiften att finansiera företaget.
Jag tror detta är ett väldigt bra initiativ, med uppstart av detta svenska dotterbolag som kan rekrytera kompetenta säljare och medarbetare som kan hjälpa Sino Agro Food att ordna med finansiering, som bolaget tidigare haft svårigheter med att få ihop. Med Nisse i ryggen här på hemmaplan och rekrytering av fler svenska talanger ska nog detta kunna bli nåt väldigt bra. Jag tror det är bra att försöka avlasta Solomon, företagets VD, på detta sätt, så han kan fokusera mer på SIAFs operativa verksamhet, medans Nisse med flera satsar på finsiering. Det verkar mycket lovande för bolaget. 

Jag ser fram emot ett spännande 2014 för Sino Agro Food. Jag går fortfarande i öka-tankar, men avvaktar tills vidare då kursen idag stigit, förmodligen på denna nyhet.

3 kommentarer:

  1. Från Bolagsverket.
    Org nr: 556948-7514
    Firma: Sino Agro Food Sweden Aktiebolag (publ)
    Säte: Stockholm
    Ändringar har registrerats beträffande: firma (f.d. firma: Goldcup 9203 AB ), bolagsordning, aktiekapital, postadress, företrädare/firmateckning, revisor,

    Positivt att det händer något. Hoppas att de ändrar utdelningspolicyn så att utdelningen kanske motsvarar 20-25% av vinsten efter skatt. Det skulle smaka med årlig utdelning på 25 cent när vinsten passerar 1 dollar per aktie. Hoppas även på kvartalsutdelning. Jag tror att det behövs kraftigt höjd utdelning samtidigt som aktieutspädningen upphör för att det ska bli rejäl fart på aktiekursen. Pengar in i depån ljuger inte och då skulle man slippa en hel del av de återkommande påhoppen om scam etc.

    Hoppas verkligen att 2014 blir vårt år. Det börjar bli lite segt med att vänta på uppgången.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är positivt att det händer något. Jag ser detta som ett konkret grepp att man fokuserar härifrån Sverige på att fixa finansieringen. Jag tror Nisse är ganska bra på sånt här så med lite tur så ordnar det sig.

    Jag hade hoppats på en ganska hög utdelning för 2013 men gissar på att det i år liksom förra året blir 1 cent. För företaget behöver ju allt kapital som finns för investeringar.

    Det är tråkigt att kursen gått så dåligt, men jag misstänker att när det "släpper" så kan det gå fort. Jag tror 2014 blir ett mer spännande år än 2013 med trolig notering på Nasdaq, kanske en IPO av dotterbolag etc.

    SvaraRadera
  3. Enligt Nisse är det utdelningen för 2012 som ska meddelas och inte någon ny policy. Det är ju inte lika intressant som en ny policy.
    Men med tanke på att man dröjer så pass länge med beskedet tycker jag tyder på att kontantdelen kan bli mer än 1 cent.

    SvaraRadera