måndag 17 februari 2014

Dagens notiser

SEB anser att Mekonomens styrka understryks av de fortsatt förbättrade bruttomarginalerna även om försäljningen minskade med 7 procent. Detta belyser positiva inköpssynergier och även ökad andel försäljning av egna märkesvaror. Med tanke på att 2013 var ett konsolideringsår för koncernen, förväntar SEB sig att innevarande år kommer att visa en starkare försäljningsutveckling. Fortsatt stabilt kassaflöde bör hålla utdelningen på en hög nivå samtidigt som skuldnivån minskar och öppnar för ytterligare förvärv. Rekommendationen är köp med riktkurs 215 kronor.

SHB Capital Markets skriver i sitt veckobrev för råvaror att optimismen för oljan i början av året fick sig en törn, men har kommit tillbaka relativt snabbt. Förutsättningarna för en amerikanskt ledd global återhämtning är på pappret bättre än på länge. 

Ädelmetaller noterade en bra vecka med guld i spetsen. Vi har nu haft några positiva veckor för ädelmetaller, särskilt guldet, drivet av flera orsaker.  Bl.a. kan den ökade oron för emerging markets lett till flöden in i guld då det ses som en "säker hamn". Dessutom kan Kina och Indien nu komma att köpa en något större del av den fysiska produktionen. Flödet till guld-ETF:er är positiv vilket är första gången på länge. SHB är sammantaget fortsatt starka i sin positiva syn efter ytterligare en vecka med positiv prisutveckling för guld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar