tisdag 4 februari 2014

Notiser

Swedbank sänker sin rekommendation för Oriflame till minska från neutral. Banken kapar riktkursen till 155 kronor, från 205. Dagens Industri skriver att Oriflame kan tvingas sänka utdelningen om utvecklingen i Ryssland inte vänder. Oriflame handlades ned 1,9 procent till 173,70 kronor

Jag funderade tidigare idag på om det kan börja närma sig köpläge på Oriflame, men denna rek. av Swedbank får mig att tänka om. Det jag gillar med Oriflame är direktavkastningen och den historiskt låga värderingen, men att Oriflame är historiskt lågt värderad betyder som känt inte att det inte kan falla mer, och gör inte aktien billig heller, om värderingen är låg av en anledning, som t.ex. bristande tillväxt eller försvagad lönsamhet. Eller som DI nämner, "problem i Ryssland". Sänkt utdelning vore heller ingen höjdare.

E-handelsbolaget CDON levererade ett positivt resultat för det fjärdekvartalet 2013.  Resultatet efter skatt uppgick till 15,8 miljoner kronor, jämfört med en förlust om 90,4 miljoner kronor motsvarande kvartal föregående år. Den organiska tillväxten uppgick till -2,1 procent. Den organiska tillväxten inom bolagets modesegment, Nelly.com och Members.com, var 3 procent i det fjärde kvartalet och 13 procent under helåret 2013.

Enligt tisdagens delårsrapport dämpades Nellys försäljning något under fjärde kvartalets inledning beroende på den varma hösten. Försäljningen återhämtade sig dock i slutet av kvartalet då Nellys bruttoförsäljning i december växte med 16 procent. Segmentet Sport & Hälsa redovisade en organisk försäljningstillväxt på 37 procent. CDON ska under 2014 öka fokus på tillväxtorienterade satsningar och investeringar.  Aktien tappade 3,1 procent till 25,30 kronor efter en positiv öppning.


Positivt att CDON vände till vinst, men en relativt liten sån med tanke på värderingen. Jag gillar Nelly men t.ex. DVD-marknaden är väl så gott som död, jag undrar om man lyckas sälja så mycket musik eller hemelektronik heller på sajten cdon.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar