fredag 28 mars 2014

MTG - att köpa eller inte

Enligt en artikel på VA så har de två traders bakom Börspodden, John och Johan, ändrat sig från att avråda från att köpa MTG till att nu rekommendera aktien med en riktkurs på 400 kr.

Rekommendationen gav de i veckans avsnitt av "Veckans aktie".

De menar att MTG kan bli Sveriges motsvarighet till ESPN

"Betalningsviljan för stora sportevenemang är mycket hög och hotet från piratkopiering är lågt eftersom publiken vill se dessa evenemang live. Detta talar till MTG:s fördel i konkurrensen med spelare som HBO och Netflix"

MTG ska ha gått ner p.g.a. Rysslandsoro med sitt innehav i CTC Media, samt möjligen på grund av konkurrensen från Netflix och HBO.

Börspodden är mer positiva till aktien efter senaste rapporten, där de nu menar att man får en bra balansräkning, utan skulder, man gör en vinst på ca 20 kr i år och en utdelning på 3.5-4%.

Börspodden menar också att betalningsviljan är hög för Sport som MTG nu satsar på.


Detta får mig att tänka på en intervju där Simon Blecher sade att Netflix kör över viaplay. Men hans kollega inom branschen rekommenderade MTG och menade likt Börspodden att MTGs satsningar på sport gör aktien köpvärd. Jag noterar nu att Avanza igår releasade i nyhet från MTG att Viaplay slås ihop med MTGx.


Är aktien köpvärd eller inte?
  1. Tror man sportsatsningen kommer generera tillräckligt stora intäkter
  2. Har Viaplay en chans mot konkurrenter som Netflix och HBO?
  3. Tror man på MTG satsningar som genom att slå ihop MTGx med Viaplay ska lyckas samla kraft för ta marknadsandelar på befintliga och nya marknader?
Börspodden menar att nu när marknaden inte tror på bolaget samtidigt som de gör allt rätt är det ett läge att köpa. Vi får se om de får rätt. Jag har MTG under bevakning tillsammans med Millcom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar