fredag 4 april 2014

Kinas tillväxt och Sino Agro Food

I en artikel på privata affärers sida står det om åtgärder som Kinas regering vidtar för att höja tillväxten.

"Kina har lagt fram ett paket med åtgärder, inklusive järnvägssatsningar och skattesänkningar, för att stötta ekonomin och skapa jobb då nedgången i ekonomin hotar premiärminister Li Keqiangs mål om en tillväxt på 7,5 procent i år. "

Jag fastnar då för detta stycket i artikeln:

"State Council uppgav också att landet kommer att utvidga en förmånlig skattepolitik för små företag och öka finansieringen för att bygga bostäder för låginkomsttagare."

Jag tänker genast på Sino Agro Food som har haft väldigt förmånliga skattevillkor, nämligen att inte betala någon skatt alls. Det har höjt Sino agro Foods nettovinst och denna artikel där det står att man kommer "utvidga" en förmånlig skattepolitik för småföretag låter väldigt bra för Sino agro foods del.

Det senaste som hänt Sino agro food är att man ingått samarbete med lokala affärsmän och ett företag för att bygga en mega farm för odling av räkor. Den farmen kommer komma igång Q2 2015 och stegvis allteftersom det fungerar att utöka volymerna av räkor som odlas. Förutom detta har Sino agro food sina egna fisk och räkfarmar och verksamheten med biffkor med mera.

Jag undrar om Sino agro kanske får förlängt att slippa betala skatt eller betala en förmånligt låg skatt?

Hur som helst så verkar det lovande för Sino agro food som satsar hårt på tillväxt samtidigt som Kinas regering vill främja tillväxt genom att ha en förmånlig skattepolitik för småföretag.

1 kommentar:

  1. http://app.quotemedia.com/data/downloadFiling?webmasterId=101533&ref=9519906&type=HTML&symbol=0001488419&companyName=Sino+Agro+Food%2C+Inc.&formType=4&dateFiled=2014-04-08


    Lite insider handel från den 7/4 -14 på SIAF:
    Ritchey Daniels

    Värdepappers Förvärvade (A) eller bortskaffas (D) (instr. 3, 4 och 5)
    Antal 200 000

    Pris 0,453

    5. Antal värdepapper som innehas och Efter Redovisat Transaktion (er) (instr. 3 och 4)
    1,300,000

    SvaraRadera